Wat is podotherapie? – Podotherapie Van der Eerden – Kaatsheuvel

Podotherapie Van der Eerden

Header afbeelding

Openingstijden

Maandag: 08.30 - 17.30
Dinsdag: 08.30 - 17.30
Woensdag: 08.30 - 20:00*
Donderdag: 08.30 - 17.30
Vrijdag: 08.30 - 17.30
*Avondspreekuur op aanvraag.

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken door te bellen naar 0416-530259
Mailen kan ook via het contactformulier.
Graag tot ziens en welkom in de praktijk!

Wat is podotherapie?

De titel  “podotherapeut” is een beschermde titel. De opleiding tot podotherapeut is een 4-jarige fulltime HBO opleiding, die kan worden gevolgd bij Fontys Hogeschool te Eindhoven of Saxion Hogeschool te Enschede. De titel podotherapeut mag alleen gevoerd worden wanneer men deze opleiding aan een van de bovengenoemde instituten met succes heeft afgesloten. Bovendien behoort een podotherapeut tot een van de 12 paramedische beroepen. Paramedisch wil zeggen dat de podotherapeut uitsluitend werkt op verwijzing van een praktiserend arts of specialist. Dit is geregeld artikel 34 van de Wet-BIG.

Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten en/of klachten aan het bewegingsapparaat, die voortvloeien uit een onjuist functioneren van de voeten. De klachten worden aangepakt met als doel: het opheffen, verminderen of compenseren van stoornissen in het functioneren van het steun- en bewegingsapparaat, voortkomend uit afwijkingen in de voet(stand), alsmede behandeling van huid en nagels, indien er sprake is van een pathologie.

De therapie bestaat uit het toepassen van corrigerende of beschermende technieken, zoals ortheses, schoen- en zoolcorrecties, alsmede het adviseren van patienten teneinde voetaandoeningen en aandoeningen aan het beweigingsapparaat die vanuit de voet kunnen ontstaan te voorkomen en te bestrijden. U kunt van ons verwachten dat uw klachten ten alle tijden serieus genomen zullen worden, uw klachten zullen op een prodessionele wijze doeltreffend aangepakt worden.

Een belangrijk aspect binnen de podotherapie is het behandelen van risicopatiënten zoals patiënten met diabetes-mellitus. Naast de opleiding tot podotherapeut, zijn we ook gediplomeerd diabetespodotherapeut. Tevens zijn we werkzaam op de diabetische wondenpoli van het Beatrix Ziekenhuis te Gorinchem, waar wij in multidisciplinair verband samenwerken met de internist, chirurg, revalidatiearts en diabetesverpleegkundige.

Wij zijn aangesloten bij diverse Beroepsverenigingen:

  • De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten
  • De Nederlandse Vereniging van Diabetespodotherapie
  • De Nederlandse Vereniging van Sportpodotherapeuten
  • De Nederlandse Vereniging van Oefentherapeuten

*Al onze podotherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor paramedici en voldoen aan alle richtlijnen.